U bevindt zich hier: Home > Persoonlijke ontwikkeling > Communicatie

Hoe vaak komt het niet voor dat mensen vanwege hun prestaties in hun huidige functie doorgroeien naar een hogere, veelal leidinggevende functie.
 

 Communicatie

Deze functionarissen worden bij hun promotie opgeleid in het vak van (project) manager. Wat daarbij echter vaak ontbreekt is specifieke aandacht voor de communicatieve vaardigheden van de persoon.
Uit eigen ervaring is gebleken dat zeker waar het hier technici betreft, dit overwegend mensen zijn die erg goed zijn in hun vak, maar lang niet altijd even goed en gemakkelijk communiceren. Dat terwijl het voor elke manager, en zeker voor een project manager, van essentieel belang is om goed te communiceren.
Maar wat is dat dan: “goed communiceren”? En hoe doe je dat dan?
Improvement Works heeft voor dit doel een eenvoudige en doeltreffende training opgezet, speciaal afgestemd op (project-) managers, die moeite hebben met effectief communiceren.
De training is zeer praktisch ingericht, met allerlei nuttige en zeker ook plezierige oefeningen en interacties tussen de deelnemers. De training duurt een dag en is geschikt voor een groep van vier tot acht deelnemers. Gedurende de dag maken de cursisten kennis met onderwerpen als: de verschillende aspecten van presenteren, informeren, onderhandelen, discussiëren: wanneer pas je wat toe, en welke techniek past in welke situatie. Er is aandacht voor hoe effectief te communiceren, met praktische oefeningen in bepaalde situaties.
Na afloop hebben de cursisten een beter beeld van hoe te communiceren en vooral het besef van hun aandeel daarin.
 

 Meer weten?

Neem contact met ons ons op voor een afspraak.
Wij bespreken graag in een persoonlijk onderhoud uw specifieke wensen.
 
© Improvement Works - 2022 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Disclaimer & Privacy